0800331582

0,01% річних - мінімальна ставка за кредитами на купівлю товарів строком на 1 рік

Товарний чи споживчий кредит - це популярна банківська послуга, що дозволяє позичальникам отримати кредитні кошти придбання різних груп товарів. Це може бути побутова техніка, меблі, матеріали для ремонту та ін. Товарний кредит також поширюється на послуги з відстроченням платежу. Зручно, що подати заявку можна через інтернет, вказавши суму та строки.

Особливості товарних кредитів

Багато продавців зацікавлені в успішних угодах, тому кількість потенційних клієнтів постійно зростає. Основні особливості товарного кредиту такі:

  1. Видача товару можлива на безвідсотковій основі, якщо в договорі є така умова.
  2. Кредитуючою стороною може бути банк, комерційне підприємство і навіть фізична особа.
  3. Цей тип фінансового продукту видається або у матеріальній формі або грошима, які йдуть на придбання конкретного товару.

Товарний кредит має кілька різновидів: відстрочка, відкритий рахунок, консигнація та вексель. Найпопулярніша форма кредитування – відстрочка, саме її використовують більшість магазинів.

На які товари надаються кредити

Цільовий споживчий кредит – це гроші, які клієнт займає у банку на споживчі потреби, а не іпотеку чи покупку машини. Найчастіше із цим видом кредитування купують побутову техніку, комп'ютери, мобільні телефони, товари для ремонту, ювелірні вироби, одяг та взуття, туристичне спорядження, оплачують лікування на суму до 200 000 грн.

Плюси та мінуси товарних кредитів

Оформлення товарної позики має багато плюсів. Наприклад, не потрібно їхати до банку, щоб узяти річ у кредит, зібрати пакет документів та доводити свою платоспроможність. Товарну позику може отримати навіть неблагонадійний позичальник із поганою кредитною історією.

Недоліки також зустрічаються, до таких відносяться:

  • значна переплата, що у деяких випадках перевищує початкову вартість товару вдвічі;
  • високий відсоток, так що банк страхує себе, видаючи товарний кредит без перевірки платоспроможності клієнта;
  • купівля передається банку під заставу, тому якщо покупець не виконує свої зобов'язання, предмет конфіскують;
  • оформлення страховки, що тягне за собою додаткові витрати.

Товарні кредити під 0%: у чому каверза?

Побачивши рекламу маркетів із "нульовими" кредитами, не поспішайте відразу ж робити покупки. Як показала практика, на виплати без переплати доступно 10% асортименту магазинів і акційні умови поширюються тільки на техніку певних виробників і моделей, які не найпопулярніші або вже застаріли. Крім того, за "нульового" кредиту доведеться зробити перший внесок від 10 до 30% вартості товару. Якщо ж позичальник не погашатиме кредит або вноситиме оплату із затримкою, то це може призвести до великих штрафів.

Загалом, багато банків та магазинів пропонують лояльні умови для споживчого кредитування. Перед тим, як оформити позику, слід розрахувати суму погашення, уточнити всі умови кредиту та порівняти пропозицію із звичайною позикою. Можливо, буде вигідніше просто трохи почекати, нагромадити потрібну суму та купити товар без участі банку.