0800331582

«Квартал хом'яків»: як роздрібні інвестори обійшли китів

Трейдинг

Перший квартал 2021 року став вельми продуктивним за рахунок максимальної активності численних трейдерів. Навіть дрібні гравці змогли обіграти великих інвесторів за кількістю куплених біткоінів: 187000 проти 173000 монет. Ще рік тому ці показники були в 4-5 разів нижче.

Що таке опціони і як вони працюють?

Опціони відносяться до складних фінансових інструментів, які застосовуються на біржі. По суті це контракт, за яким предметом торгів є право продажу або покупки активів.

За часом проведення опціони діляться на:

  • європейські - виконуються в останній день терміну;
  • американські - проводяться в будь-який час дії контракту;
  • квазіамериканські - погашаються власниками в певний час, вказане в договорі.

На відміну від прямих торгів, опціони мають такі особливості, як обмежені ризики, встановлені терміни розрахунків, відсутність прослизання і мінімальні витрати фінансових операцій на терміновому ринку.

Принцип роботи опціонів

Активами для опціонів можуть бути товари, акції, валюта, індекс, процентна ставка, ф'ючерсний контракт, криптовалюта. Заробляти на опціонах не так складно, як здається. Багато що залежить від трейдера, йому важливо підібрати оптимальний момент для фінансових операцій. Варто також враховувати ряд факторів:

  • час закінчення опціону - період, коли перевіряється точність прогнозів;
  • тип продукту, якщо за прогнозом ціна на нього буде вище - вибираємо Call, якщо нижче - Put;
  • в більш складних торгах прибуток можна отримати тоді, якщо ціна буде в певній точці, це називається OneTouch;
  • розмір виграшу буде прямо залежати від рівня ризику, також на це впливатиме вартість продукту.

Працюючи з бінарними опціонами, ви зможете отримати значний прибуток (подвійний) з кожної угоди, а це рідко буває на Форексі. Опціони не прив'язані до амплітуди коливань цін, можна легко розрахувати свій прибуток, вести торги віддалено і отримати дохід в найкоротші терміни.

Які торгові стратегії підходять найкраще?

Універсальних стратегій не існує, кожен трейдер використовує свої прийоми. Найприбутковіші стратегії базуються на фундаментальному і технічному аналізі. Для бінарних опціонів найвигіднішими є стратегії на технічному аналізі.

За складністю стратегії діляться на прості і складні, різниця між ними полягає в використовуваних інструментах. Якщо говорити про тривалість, то вони діляться на короткострокові та довгострокові. За статистикою багато початківців трейдерів, які масово закуповували Bitcoin, як раз використовували стратегії на 10-15 хвилин, так як вони передбачувані і вигідні.

Як видно, опціони - дуже, вигідний, сучасний і зручний інструмент заробітку як для новачка, так і для професійного трейдера. Якщо ви почнете співпрацювати з досвідченими брокерами, то зможете торгувати акціями або валютами і отримувати гарний прибуток в комфортних умовах.