0800331582

Пластикові карти для дітей

Дитяча банківська картка

На сьогоднішній день фінансова грамотність для дітей стає вельми актуальним напрямком для розвитку. Навчити дитину грамотно розпоряджатися грошима необхідно з раннього віку, щоб у нього було уявлення, як накопичуються гроші і як їх можна раціонально розподіляти. Тому деякі банки України пропонують, так звану, дитячу банківську карту.

Як працюють дитячі карти

Робота дитячих банківських карт досить проста. Дитині в банку відкривається банківський рахунок, який прив'язується до основного рахунку батьків, щоб контролювати всі витрати дитини. Також зі свого інтернет-банкінгу батьки можуть поставити обмеження, завдяки яким дитина не зможе зняти гроші понад установленого ліміту. При цьому, у дитини є свій інтернет-банкінг, де вона може керувати своїми грошима. Таке рішення в банківській сфері не тільки зможе зберегти кишенькові гроші від їх втрати, але в дорослому житті дитина буде без зусиль користуватися банківськими послугами, проводячи необхідні платежі.

Як оформити карту на дитину?

Для того, щоб оформити на дитину дитячу банківську карту, необхідно:

  • відвідати відділення банку;
  • відкрити банківський рахунок;
  • мати при собі мати документи, що підтверджують вашу особу та свідоцтво про народження дитини;
  • мобільний телефон для підтвердження номера.

Відкрити дитячу карту може один з батьків до якого і буде підв'язаний дитячий банківський рахунок в базі банку. Оформлення банківської карти займе не більше 10-15 хвилин. Якщо ж ви хочете зробити іменну картку, то доведеться почекати кілька днів для того, щоб її виготовили і прислали на вибране вами відділення, або за адресою проживання, при цьому рахунок буде активним з першого дня.

З якого віку можна оформити карту?

Оформити банківську карту на дитину можна з 6 років. Часто для дітей співробітники банку проводять екскурсії в відділенні, показуючи роботу банківської сфери та обладнання, з яким доводиться працювати. Для цього набираються діти однієї вікової групи для того, щоб їм було максимально цікаво працювати в команді і розуміти, що розповідає співробітник банку. Така карта дійсна до того моменту, поки дитині не виповниться 18 років, після чого рахунок можна закрити.

Які банки пропонують карти для дітей?

Серед українських банків карти для дітей можна оформити в:

  • Ощадбанку;
  • Приватбанку;
  • банку "Південний".

Найрозвиненіша і поширена послуга даного типу - в Приватбанку, де дитині видається карта Юніора. За рахунок розвитку комп'ютерних технологій така програма буде корисна для дітей, однак існують такі недоліки як діти зможуть втратити фізичну цінність до грошей. Варто навчати їх підрахунку банкнот і розпізнавати не справжні купюри для того, щоб діти змогли відрізнити фальшиву банкноту від справжньої.